22 Ιουν 2021

ΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΙΚΣ

Λίγο πριν τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ και της Β’ Γυμνασίου ετοίμασαν τέσσερις ομαδικές εργασίες, προσεγγίζοντας τα Ομηρικά έπη, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, μέσα από τη σύγχρονη και διαφορετική ματιά των κόμικς!

Οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου δημιούργησαν με μεράκι και φαντασία «Το κόμικ της Οδύσσειας» και οι μαθητές της Β’ «Το κόμικ της Ιλιάδας». Για τη δημιουργία των εικόνων χρησιμοποιήθηκε ο ιστότοπος https://www.storyboardthat.com/storyboard-creator.

Ειδικότερα, αφού επιλέχθηκαν οι πιο όμορφες και χαρακτηριστικές σκηνές-επεισόδια των δύο ομηρικών επών, κάθε μαθητής ανέλαβε να σχεδιάσει κάποιες σκηνές που αποτέλεσαν τμήμα μιας ευρύτερης σύνθεσης. Αφού μελετήσαμε προσεκτικά τις αντίστοιχες ραψωδίες, τα παιδιά επέλεξαν το σκηνικό, τα πρόσωπα που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη σκηνή και τοποθέτησαν τους διαλόγους μεταξύ των ηρώων. Στο τέλος, συγκεντρώσαμε όλες τις δημιουργίες των παιδιών, κάνοντας μια σύνθεση εικόνων και πραγματικά απολαύσαμε την ομαδική προσπάθεια! Παίζοντας και διασκεδάζοντας είδαμε ξανά τις πιο σημαντικές σκηνές/ραψωδίες της Ιλιάδας και της Οδύσσειας μέσα από τα μάτια και τη φαντασία κάθε μαθητή. Ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή δουλειά!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες